web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Heimolle helpottava, hermoja raastava voittoArrow-right

Scaled_39181243860_3f0943959d_o

Otahallissa nähtiin lauantai-iltana erittäin jännittävä ja viihdyttävä Salibandyliigan puolivälieräkamppailu. Heimo hukkasi siinä neljän maalin johdon, mutta voitti jatkoajalla Heikki Iiskolan osumalla 7–6 ja tasasi ottelusarjan EräViikinkejä vastaan 2–2:een. Näin trilleri eteni.

Heimo vaikutti pillinvihellyksestä kumman passiiviselta, sillä EräViikingit piti palloa lähes koko ensimmäisen peliminuutin.

Kotijoukkue joutui makamaan poteroissa, eikä päässyt päässyt edes koskemaan pelivälinettä ennen kuin vastustaja jo tuuletti avausmaalia. Sen laukoi oikealta laidalta Mikael Lax.

Kauhualku toimi herättäjänä kuin saavillinen jääkylmää vettä. Ehkei mitään paniikkia ollutkaan, vaan Heimo tiesi tasan tarkkaan, mihin se pystyy.

Edellisessä ottelussa kyykännyt ykköskentällinen otti nimittäin nopeasti vastuuta ja millä tavalla!

Keskelle avoimeksi unohdettu Mikael Sievänen latasi tasoituksen Valtteri Kainulaisen passista ajassa 2.58. Ykköskentällisen seuraavassa vaihdossa Sievänen pääsi taas vetämään, mutta pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Nälkäinen Joonas Föhr pyyhkäisi siitä karat sisään, 2–1.

Heti perään kakkoskentällisen yritteliäs Kaarlo Mahlberg löysi maalin edestä Janne Jaanuksen. Tämä pääsi yrittämään kahdestikin ennen kuin survoi ottelusarjan toisen maalinsa.

Vauhdikkaan viisiminuuttisen jälkeen meno hieman rauhottui. Tai ei se paljon rauhoittunut, mutta maaleja ei nähty enää niin pikatahdilla.

Tästä Heimo saa kiittää osaltaan maalivahti Mikko Kirvesniemeä, joka otti tärkeän kopin Roni Laasosen päästyä hyvään paikkaan. Edellisessä Otahallin matsissa hattutempun tehnyttä hyökkääjää  ei kannata päästä liekehtimään.

Erän puolivälin jälkeen Heimon kolmoskentällinen pelasi hyvän vaihdon, jonka päätteeksi Eetu Nykästä rikottiin jäähyn arvoisesti.

Ylivoimatilanteessa toimi pudotuspeleissä oikein taajuuden löytänyt tutkapari Heikki Iiskola ja Teemu Venäläinen. Ensin mainitun poikittaissyöttö maalin editse napsahti taas lapaan.

Tällä kertaa Venäläinen laukoi laidempaa, mutta tulos oli sama kuin torstaina ja pallo löytyi EräViikinkien maalista.

 Hankalasta alusta huolimatta ensimmäinen erä oli täysin Heimo-merkkinen. Torstaina nähtyä virheiden kavalkaadia ei tullut, vaan vastustajan karvaus onnistuttiin kiertämään.

Ei Heimokaan neljännen osumansa jälkeen enää saanut kunnollisia tekopaikkoja, mutta tärkeintä olikin pitää tarpeeksi palloa.

Toisen erän alku meni nappiin. Tuomas Harjula löysi jo kolmannen kerran tämän pudotuspelisarjan aikana Mahlbergin maalilta ja tämä ohjasi Heimon neljän maalia edelle.

EräViikingit pinnisti väkisin peliin mukaan tekemällä kaksi seuraavaa maalia. Niistä molemmista vastasi Mika Moilanen.

Heimo ei pelannut näitä tilanteita mitenkään erityisen huonosti, mutta kokenut vastustaja oli jälleen tehokas, kun sitä vaadittiin.

Hienosti Aaro Astalaa stuntannut Mahlberg kävi välissä jäähylläkin ja iski sitten illan toisen osumansa Iiskolan syötöstä.

Vieraat kuittasivat vielä toisen erän voiton onnistumalla kertaalleen. Näin Heimo pääsi päätöserään kaksi edellä, mikä ei tunnetusti ole kovin turvallinen johto.

Kolmatta erää ehdittiin pelata pitkä tovi ennen ensimmäisiä tilastomerkintöjä. Aku Aarnio ja Laasonen nahistelivat kakkosen miehen. Tällaisissa tilanteissa kysytään hermokontrollia, mitä kokeneilta EräViikinkien pelaajilta löytyy ymmärrettävästi enemmän.

Föhr tuuppi vastustajaa liian voimakkaasti laitakahinan jälkeen ja seurasi todella hankala alivoimatilanne kolmella neljää vastaan.

Heimon triot pelasivat suurella sydämellä, eikä takaiskua tullut vielä tässä vaiheessa. Jäähyjen päätyttyä Heikki Iiskola pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta hän ei saanut vielä ohitettua Santtu Strandbergiä.

Runkosarjassa 28 maalia iskenyt nuorukainen haki vimmatusti osumia jo torstain kamppailussa. Silloin oli helppo ounastella, että Otahallissa osuisi.

Tässä vaiheessa alkoi pahasti näyttää siltä, että ennustus menee pieleen ja ennemminkin Iiskolan harteille hyppää apina.   

Vaikeudet eivät jääneet tähän. Seuraavaksi Miko Summanen sai hyökkäyspään törmäystilanteesta kakkosen. EräViikinkien ylivoima oli tällä kertaa tehokas ja se hilautui maalin päähän Moilasen täydennettyä hattutemppunsa.

Eikä se johto pitänyt loppuun asti. Reilua minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ex-heimolainen Miska Mäkinen tasoitti ja joukkueet suuntasivat yksissä tuumin jatkoille.

Jatkoaika oli luonnollisesti hermoja raastava. EräViikinkien ratkaisupelaajat tuntuivat olevan koko ajan kentällä. Pallo ehti pyöriä vaarallisesti Heimon maalilla, mutta ei onneksi pomppinut sisään.

Ratkaisu syntyi ajassa 63.23, ja siitä saa ison sulan päähineesensä Otto Lehkosuo. Hän laittoi itselleen juoksupallon oikealla laidalla, rynnisti ohi vastustajan ja tarjoili mukavan lätyn maalin eteen Heikki Iiskolalle.

Ja niin vain se mainittu ennustus piti kutinsa. Heimon Iiskola onnistui maalinteossa Otahallin kamppailussa, vaikka jättikin onnistumisen viime tinkaan jatkoajalle.

Ottelusarja etenee tästedes loppuun saakka rytmillä, jossa pelataan joka toinen päivä. Seuraava matsi on siis Vantaan Energia Areenalla maanantaina 26. maaliskuuta.

Heimon päävalmentajan Mikko Laurikaisen ja pelaajien kommentit erillisessä jutussa.

Puolivälierien 4. ottelu HEIMO–EräViikingit 7–6 ja. (4–1, 2–3, 2–0, 1–0)

00.58 Mikael Lax (Jani Kukkola) 0–1
02.50 Mikael Sievänen (Valtteri Kainulainen) 1–1
05.00 Joonas Föhr (Sievänen) 2–1
05.21 Janne Jaanus (Kaarlo Mahlberg) 3–1
12.12 Teemu Venäläinen (Heikki Iiskola) 4–1 yv.
22.02 Mahlberg (Tuomas Harjula) 5–1
25.02 Mika Moilanen (Janne Salonen) 5–2
33.31 Moilanen (Miko Kailiala) 5–3 yv.
34.42 Mahlberg (Iiskola) 6–3
35.22 Kailiala (Jalonen) 6–4
53.06 Moilanen (Kukkola) 6–5
58.55 Miska Mäkinen (Tuomas Iiskola) 6–6 im.
63.23 Iiskola (Otto Lehkosuo) 7–6

Ottelun maalikooste:Westendissä 24.03.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 11 jo arvostellut)

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016