web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Tällainen oli Heimon kausi matsi matsiltaArrow-right

Scaled_40844913431_6ff93fc04c_o

Westend Indians pelaa ensi perjantaina Salibandyliigan mitalista. Aikaisemmin parhaimillaan kahdeksanneksi sijoittunut Heimo kohtaa Nokian KrP:n pronssiottelussa Raholassa. Tässä artikkelissa käydään läpi nousujohteisen kauden kaikki liigamatsit, joista useampaa kelpaa muistella.

Kauden ensimmäinen ottelu oli tulevaa pronssiotteluvastustajaa Nokian KrP:tä vastaan Otahallissa 22. syyskuuta. Heimo voitti 7–4 ja jätti runkosarjassa mielin määrin mellastaneen Henri Johanssonin "kiikareille".

Mikko Laurikaisen kommentti: ”Kertoohan sekin jotain joukkueen vahvuudesta, että tällaisella suorituksella voitettiin."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Päivää myöhemmin oli ensimmäisen vierasottelun vuoro. Heimo nousi lopun kirillä tasoihin Kooveeta vastaan ja voitti lopulta jatkoajalla Teemu Venäläisen maalilla.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Aikamoinen matsi oli tänään ja nousu lämmittää kovasti. Pelisuunnitelma meni roskiin jo seitsemän minuutin kohdalla."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Seuraavaksi Heimo pääsi yrittämään Classicin kukistamista. Nopea kahden maalin johtoasema ei riittänyt ja Classic voitti. Ottelu oli Heimolle kolmas neljään päivään.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Meillä oli terävä lähtö, mutta sitten bensa loppui ja tuli loukkaantumisiakin. Venäläinen putosi ensimmäisessä erässä, mikä sotki aika paljon peliämme."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Härkäviikko päättyi kotiotteluun OLS:ia vastaan. Alkukauden ongelmat heijastuivat tässä ottelussa tulokseen ja Heimo hävisi 3–6.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Ensimmäinen erä oli aika hengetön, emmekä päässet yhtään peliin mukaan. Toisessa erässä oli siihen seitsemään minuuttiin asti hyvää ja kolmannessa taistelimme, mutta OLS pelasi hyvin."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Parin viikon tauon jälkeen Heimo matkasi Jyväskylään. Superfinaaliin asti selvinnyt Happee sai nöyrtyä kotonaan 5–8. Espoolaisista sekä Heikki Iiskola että Santeri Toropainen tekivät hattutempun.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Ekassa erässä oli 5–10 minuuttia heikkoa, mutta muuten kaksi erää kauden parasta peliä. Kolmannessa jäätiin vähän poteroihin, mutta puolustimme suurella sydämellä."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Kauden kolmannessa kotiottelussa vastaan tuli TPS. Heimon peli ailahteli, mutta se kykeni ottamaan 5–4 voiton rankkarikisan jälkeen.

Jussi Huovisen kommentti: "Ajamamme pelitapa vaatii hurjan paljon, joten pitää olla armollinen."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Heimon syyskaudella pistivät silmään runsasmaaliset vierasvoitot. Sellainen nähtiin lokakuun lopussa Seinäjoella. Paikallinen SPV hävisi maalein 8–14. Hattutemput Iiskolalle ja Miko Summaselle.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Nyt oli pallon kanssa hyvää ja raikasta tekemistä."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Loppusyksyn pelit eivät oikein sujuneet. Marraskuu alkoi tappiolla Lahdessa, jossa LASB kukisti Heimon 6–5.

Mikko Laurikaisen kommentti: ”Ei uskallettu pelata tänään. Pallollinen peli ja erikoistilanteet ratkaisivat. LASBilla oli hyvä ylivoimapeli ja Kainulaisen veljekset pystyvät tuottamaan siinä."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Seuraavana päivänä Heimo pelasi Kuopiossa. Hankalien vaiheiden jälkeen mukaan tarttui yksi piste. Kotijoukkue SB Welhot voitti jatkoajalla 8–7.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Avauserä oli murheellinen. Emme olleet ottaneet oppia eilisestä tappiopelistä Lahdessa. Tuntui, ettemme oikein edes halunneet pelata hyökkäyssuuntaan. Joku lukko siellä on nyt päällä."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Tappioputki jatkui Otahallissa, josta Heimoa usein piinaava Steelers kävi ryöstämässä pisteet. Loppulukemat kirjattiin 4–8.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Tällaisissa otteluissa lähtö on tärkeä, siinä ratkeaa, kumpi pääsee kuskin paikalle."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Myös marraskuun viimeisessä ottelussa tuli tappio. Tuleva puolierävastustaja EräViikingit voitti Energia Areenalla 6–5, vaikka Heimo nousi kolmannessa erässä hienosti tasoihin.

Mikko Laurikaisen kommentti: ”Eka erä oli ok, toisessa teimme jälleen huonoja valintoja ja kolmas oli hyvä. Kunhan vain pystyttäisiin pelaamaan sen vikan 20 minuutin tasolla koko 60 minuuttia.

Otteluraportti
Maalikooste

******

Heti kuun vaihduttua Heimo sai tappioputkensa poikki. Joulukuun 1. päivänä Otahallissa vieraillut SalBa kaatui 7–4.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Nämä ovat pienestä kiinni. Heillä oli hyvä mesta heti alussa ja saimme puolustettua sen. Sitten saman vaihdon lopussa painoimme maalin toiseen päähän."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Seuraavana oli vuorossa Classic Tiipiillä. Joulukuun 8. päivänä pelattu kamppailu oli kenties Heimon paras yritys kaataa tamperelaisjoukkue. Aikakirjoihin jäi silti 2–3-tappio.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Maalipaikoissa pitää olla skarpimpi. Ei tämä huono peli ollut, mutta ei riittänyt."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Vielä ennen odotettua jäähalliderbyä Heimo kävi Raholassa kukistamassa Nokian KrP:n. Kotijoukkue jätettiin kahteen maaliin ja kun espoolaiset tekivät yhden enemmän, kirjattiin lopputulos 2–3.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Kolmella maalilla harvoin voitetaan salibandyssä, mutta tänään kävi niin. Kevättä kohti kun mennään, maalimäärät putoavat."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Sitten koitti 16. joulukuuta ja Westend Indiansin 25-vuotisjuhlaottelu. Hienoa tapahtumaa Metro Areenalla ei juuri varjostanut edes se, että Heimo hävisi Öljymiehille 5–8.

Mikko Laurikaisen kommentti: ”Hyvää jaksoa kesti vain se yksi ottelu.

Otteluraportti
Maalikooste

******

Vuosi 2018 alkoi komealla 9–5-voitolla Kooveesta. Kapteeni Valtteri Kainulainen aloitti vuoden hurjastelemalla tehot 3+3, joilla nousi Salibandyliigan pistepörssin kärkikahinoihin.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Siitä olen tosi tyytyväinen, että ylivoima toimii. Tämä taisi olla kolmas peli putkeen, jossa se oli sataprosenttista."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Happee-ottelun alla julkaistiin tieto siitä, että peräti viisi Heimon pelaajaa pääsisi maajoukkueen mukaan Tallinnan MM-karsintoihin. Itse ottelussa jyväskyläläiset kuittaisivat syksyn tappionsa. Heimo hävisi 5–9.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Olimme läsnä, mutta emme pelanneet. Sen näki jo eilisissä treeneissä. Kävimme asiat läpi, mutta se ei nyt auttanut. Tämä on niin tasainen sarja, että halua on pakko olla."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Heimo tarvitsi ryhtiliikkeen ja sellaisen se myös teki. Kausi jatkui vierasottelulla Raumalla, jossa SalBa jäi jalkoihin lukemin 1–6.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Emme miettineet tätä peliä pelinä, vaan keskityimme siihen, että asenteen pitää olla kunnossa ja se oli."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Länsirannikon vierasmatsit jatkuivat Turussa. Siellä päädyttiin samoihin lukemiin kuin syksyn TPS-ottelussa. TPS sai pidettyä pinnan, mutta hävisi rankkareilla 4–5.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Turhaan annettiin piste samoista sijoista kilpailevalle joukkueelle. Pitää antaa siitä kaverillekin kunniaa. He pistivät kolmannessa erässä all-in ja pääsivät tasoihin."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Tammikuun lopussa Heimo pääsi tarjoilemaan Tiipiin kotiyleisölle maalijuhlan. SPV kaatui murskalukemin 12–4.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Tämä oli kauden paras kotipeli helposti. Hyvä lähtö avauserään, äärimmäisen kypsä toinen erä ja saimme vielä lisättyä suunnitelman mukaisesti vauhtia kolmannessa."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Voittoputki jatkui LASBia vastaan. Heimo voitti vauhdikkaan kamppailun Otahallissa 4–2.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Tuollaisia ne pelit keväällä ovat. Tämä oli tähänastisista peleistämme lähimpänä pudotuspeliottelua."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Runkosarjan lopussa Heimo kuittaili kalavelkoja joukkueille, joille se hävisi syksyllä. OLS jäi kotihallissaan tyhjin käsin maalein 5–10.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Liikuttiin ja liikutettiin palloa."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Myös Steelers kaatui viimein. Heimo nousi Hämeenlinnassa kolmen maalin takamatkalta tasoihin ilman maalivahtia pelaten. Jatkoajalla voittomaalin iski Valtteri Kainulainen.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Viidellä viittä vastaan tuotimme vain harmaita hiuksia itsellemme, joten tätä piti yrittää."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Heimo huipensi seitsemän ottelun voittoputkensa kaatamalla derbyssä Oilersin, joka sai luopua Espoon herruudesta 1–9-lukemin.

Mikko Laurikaisen kommentti: ”Viidellä viittä vastaan -pelaaminen parani älyttömästi lauantaista. Ensimmäisessä erässä meidän pallollinen pelimme oli todella hyvää."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Voittamalla EräViikingit Heimo olisi vielä voinut nousta vaikka runkosarjan kolmoseksi. Fuusiojoukkue vei kuitenkin nimiinsä molemmat runkosarjakohtaamiset. Otahallin ottelu päättyi 6–7.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Meni komedian puolelle. Kaukana hyvästä salibandystä."

Otteluraportti
Maalikooste

******

Runkosarjan päätösottelussa Heimo kukisti SB Welhot 8–6. Runkosarjasijoitukseksi jäi hienosta keväästä huolimatta kuudes.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Ottelussa oli tunnetta. Lähdimme hakemaan voittoa ja sellainen tuli."

Otteluraportti
Maalikooste

******


PUDOTUSPELIT

Heimo jäi niukasti sijalle kuusi runkosarjassa, eikä päässyt näin valitsemaan puolivälierävastustajaansa. Runkosarjan kolmonen EräViikingit pääsi ja näin Salibandyliigassa nähtiin pääkaupunkiseudun derby.


PUOLIVÄLIERÄSARJA ERÄVIIKINGIT–HEIMO

Ja mikä sarja siitä muodoistuikaan. Heimo voitti kolme kertaa Vantaalla ja kerran kotonaan Otahallissa.

Kaikissa Indiansin voitoissa ratkaisumaali syntyi aivan loppuminuuteilla tai vasta jatkoajalla. Niin myös myyttisen seiskapelin ratkaisu, jossa Santeri Toropainen kiskaisi Heimon välieriin.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Harva uskoi, että me menisimme tästä parista jatkoon."

1. ottelu: EräViikingit–HEIMO 2–3 (Otteluraportti) (Maalikooste)

2. ottelu: HEIMO–EräViikingit 5–7 (Otteluraportti) (Maalikooste)

3. ottelu: EräViikingit–HEIMO 11–4 (Otteluraportti) (Maalikooste)

4. ottelu: HEIMO–EräViikingit
7–6 je. (Otteluraportti) (Maalikooste)

5. ottelu: EräViikingit–HEIMO
6–7 (Otteluraportti)

6. ottelu: HEIMO–EräViikingit
4–6 (Otteluraportti) (Maalikooste)

7. ottelu: EräViikingit–HEIMO 3–4 je. (Otteluraportti) (Maalikooste)

Heimo välieriin otteluvoitoin 4–3

******

VÄLIERÄSARJA CLASSIC–HEIMO

Heimo lähti haastamaan rohkeasti Salibandyliigan ylivoimaista valtiasta Classicia. Kaikissa neljässä välieräkamppailussa Heimolla oli omat vahvat hetkensä, mutta tamperelaisten rutiinitaso ja kliininen viimeistely olivat yksinkertaisesti liikaa.

Mikko Laurikaisen kommentti: "Olimme joka osa-alueella jäljessä. Eivät he ole turhaan rakentaneet tuollaista voittoputkea. Meillä ei ollut jiirissä puolustaminen ja pallollinen peli."

1. ottelu: Classic–HEIMO 6–3 (Otteluraportti) (Maalikooste)

2. ottelu: HEIMO–EräViikingit 5–11 (Otteluraportti) (Maalikooste)

3. ottelu: EräViikingit–HEIMO 6–4 (Otteluraportti)

4. ottelu: HEIMO–Classic 5–12 (Otteluraportti) (Maalikooste)

Classic Superfinaaliin otteluvoitoin 4–0, Heimo pronssiotteluun

******

PRONSSIOTTELU

Lähelle se jäi. Heimo sijoittui Salibandyliigassa kaudella 2017–18 neljänneksi. Pronssiottelussa kiri jäi ratkaisevan lyhyeksi.

Nokian KrP–HEIMO 5–4 (Otteluraportti) (Maalikooste)

Westendissä 15.04.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 8 jo arvostellut)

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016